joi, 13 noiembrie 2014

Albirea dinţilor acasă

Cape individualizate pentru înălbire
Trebuie de menţionat din start că acest articol NU va fi despre vreo metodă tradiţională de albire dentară. În general, recomand ca această procedură să fie efectuată doar sub controlul medicului stomatolog. Utilizarea necontrolată a remediilor precum bicarbonatul sau sucul de lamâie poate avea efecte negative asupra sănătăţii dentare.

Albirea dinţilor acasă începe cu o vizită la stomatolog pentru control profilactic de rutină, unde efectuaţi o igienizare profesională a cavităţii bucale. Procedura propriu-zisă constă din confecţionarea unor cape individualizate cu microrezervoare pentru gelul de înălbire, pentru aceasta medicul obţine amprentele dinţilor. Pacientul poartă aceste cape timp de 4-8 ore zilnic pe parcursul a câtorva săptămâni.


Gelul pentru înălbire utilizat are drept ingredient activ peroxidul de carbamidă. Datorită faptului că este gel, este usor de aplicat în cape, iar excesul este uşor de înlăturat. De asemenea, datorită consistenţei sale acesta ajută la o menţinere mai bună a capelor pe arcadele dentare. Gelul mai conţine pe lângă ingredientul activ şi elemente pentru întărirea smalţului ce măresc rezistenţa dinţilor faţă de carii. Fiecare pacient primeşte separat şi gel pentru combaterea sensibilităţii.

Durata tratamentului variază în funcţie de gradul de discolorare a dinţilor, dar de obicei este între 2 săptămâni şi o lună, dar poate dura şi mai mult. Majoritatea pacienţilor preferă să poarte capele pe timp de noapte (timp de 8 ore). Însă acest timp poate fi micşorat prin mărirea concetraţiei gelului.
Albirea dinţilor acasă este o metodă accesibilă, eficientă şi sigură de corectare a culorii dinţilor, fiind şi mai puţin invazivă în comparaţie alte proceduri estetice precum restaurările dentare. Preţul acestei proceduri este de 1200 de lei. Pentru programări folosiţi formularul de contact.