luni, 17 noiembrie 2014

Ce sa faci când ai dureri de dinţi

Durerea dentară este considerată o situaţie de urgenţă în stomatologie, fiind o experienţă extrem de neplăcută, ea trebuie tratată cât de curând posibil. De aceea, dacă aveţi dureri de dinţi nu trebuie să ezităţi să vă adresaţi medicului în cel mai scurt timp posibil.

Ce puteţi face până ajungeţi în fotoliul stomatologului? Pentru combaterea durerilor de dinţi sunt recomandate pastilele din grupul antiinflamatorelor nesteroidine şi anume cele pe bază de ibuprofen. Nu aveţi nevoie de reţetă medicală pentru a-l putea procura din farmacii. Doza recomandată este 1-2 pastile de 400 mg pentru o priză. Doza maximă permisă este de 2400 mg timp de 24 h (deci maxim 6 pastile de 400 mg pe zi). Preparatul are contraindicaţii şi poate interacţiona cu alte medicamente, de aceea citiţi cu atenţie prospectul înainte de utilizare. Aceta nu este un tratament pentru problema dvs dentară, dar va înlătura pe o periodă de timp durerile de dinţi.

Ce vă aşteaptă la stomatolog? Durerile de dinţi sunt provocate de obicei de complicaţiile cariilor netratate la timp (pulpită, periodontită), tulburările de erupţie a dinţilor de minte (pericoronarită) sau traumele dentare. De aceea, medicul stomatolog după ce va stabili diagnosticul va efectua tratamentul dintelui cauzal sau după caz extracţia acestuia. Aceste proceduri se efectuează sub anestezie locală, de aceea discomfortul pacientului este redus la minim. Pentru programări rapide apelaţi la 079068526 sau completaţi formularul de contact